Bettskena

En bettskena används huvudsakligen för att korrigera bettproblem samt att skydda tänderna mot slitage som orsakas av tandgnissling och pressning (kallas även bruxism). Dessa skenor är ett utmärkt verktyg för att förebygga skador på tänder och käkmuskler samt lindra symptom av bruxism.

Bettskenor skyddar tänderna och avlastar käken från stress och tryck som uppstår när man pressar eller gnisslar tänderna under sömnen. Användning av en bettskena vid läggdags regelbundet kan förebygga skador och minskar symtom som orsakas av bruxism. De kan också hjälpa till att motverka komplikationer som kan uppstå på grund av långvarig tandpressning eller tandgnissling.

Om du upplever problem som stela käkmuskler, morgonhuvudvärk eller tandgnissling under natten, kan våra bettskenor vara lösningen. De är effektiva även för dem som pressar tänderna under dagtid. Boka en konsultation i våra kliniker i Stockholm idag för skräddarsydda bettskenor och ta ett proaktivt steg för din munhälsa med professionell tandvård.

Att skaffa en bettskena

  1. Konsultation: Besöket börjar med en konsultation där tandläkaren utvärderar din käkfunktion och diskuterar dina symptom och behov.
  2. Tagning av avtryck: Om en bettskena rekommenderas, tas ett precist avtryck av dina tänder för att skapa en modell av din mun.
  3. Tillverkning av skenan: Denna modell används sedan för att tillverka en bettskena som är perfekt anpassad efter din mun.
  4. Uppföljningsbesök: När skenan är klar, kommer du tillbaka för att prova den. Tandläkaren kan behöva göra mindre justeringar för att försäkra att skenan passar perfekt och är bekväm.